İletişim Formu

İletişim Bilgileri

Aşağıda bulunan iletişim numaralarımızı ve E-mail adresimizi kullarak bizim ile daha hızlı iletişime geçebilir,istek öneri ve şikayetlerinizi tarafımıza rahatlıkla iletebilirsiniz.

Telefon:

+90 (262) 648 84 00

Fax:

+90 (262) 658 88 98

E-Mail:

info@mertur.com.tr

Kisisel Verilerin Islenmesi Aydinlatma Metni

Mertur Otomotiv ve Taşımacılık Anonim Şirketi

 

Kisisel Verilerin Islenmesi Aydinlatma Metni

Mertur Otomotiv ve Taşımacılık A.Ş. (“Şirket) olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz. Bu bilinçle, Şirket olarak ürün ve hizmetlerimizden faydalanan kişiler dahil, Şirket ile ilişkili tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”)’na uygun olarak işlenerek, muhafaza edilmesine büyük önem atfetmekteyiz. Bu sorumluluğumuzun tam idraki ile Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerinizi aşağıda izah edildiği surette ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlemekteyiz.

1. Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Kisisel verileriniz, Sirketimiz tarafindan verilen hizmet, ürün ya da ticari faaliyete bagli olarak degiskenlik gösterebilmekle; otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, ofisler, subeler, bayiler, çagri merkezi, internet sitesi, sosyal medya mecralari, mobil uygulamalar ve benzeri vasitalarla sözlü, yazili ya da elektronik olarak toplanabilecektir. Sirketimizin ürün ve hizmetlerinden yararlandiginiz müddetçe olusturularak ve güncellenerek kisisel verileriniz islenebilecektir.

Ayrica, Sirket hizmetlerini kullanmak niyetiyle çagri merkezimizi veya internet sayfamizi kullandiginizda, Sirketimizi veya internet sitemizi ziyaret ettiginizde, Sirketimizin düzenledigi egitim, seminer veya organizasyonlara katildiginizda kisisel verileriniz islenebilecektir.

Toplanan kisisel verileriniz,  Sirketimiz tarafindan sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandirmak için gerekli çalismalarin is birimlerimiz tarafindan yapilmasi, Sirketimiz tarafindan sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin begeni, kullanim aliskanliklari ve ihtiyaçlarina göre özellestirilerek sizlere önerilmesi, Sirketimizin ve Sirketimizle is iliskisi içerisinde olan kisilerin hukuki ve ticari güvenliginin temini (Sirketimiz tarafindan yürütülen iletisime yönelik idari operasyonlar, Sirkete ait lokasyonlarin fiziksel güvenligini ve denetimini saglamak, is ortagi/müsteri/tedarikçi (yetkili veya çalisanlari) degerlendirme süreçleri, hukuki uyum süreci, mali isler v.b.), Sirketimizin ticari ve is stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanmasi ve Sirketimizin insan kaynaklari politikalarinin yürütülmesinin temini amaçlariyla KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kisisel veri isleme sartlari ve amaçlari dahilinde islenecektir.

2. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Toplanan kisisel verileriniz;  Sirketimiz tarafindan sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandirmak için gerekli çalismalarin is birimlerimiz tarafindan yapilmasi, Sirketimiz tarafindan sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin begeni, kullanim aliskanliklari ve ihtiyaçlarina göre özellestirilerek sizlere önerilmesi,  Sirketimizin ve Sirketimizle is iliskisi içerisinde olan kisilerin hukuki ve ticari güvenliginin temini (Sirketimiz tarafindan yürütülen iletisime yönelik idari operasyonlar, Sirkete ait lokasyonlarin fiziksel güvenligini ve denetimini saglamak, is ortagi/müsteri/tedarikçi (yetkili veya çalisanlari) degerlendirme süreçleri, hukuki uyum süreci, mali isler v.b.), Sirketimizin ticari ve is stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanmasi ile Sirketimizin insan kaynaklari politikalarinin yürütülmesinin temini amaçlariyla is ortaklarimiza, tedarikçilerimize, , hissedarlarimiza, kanunen yetkili kamu kurumlari ve özel kisilere, KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kisisel veri isleme sartlari ve amaçlari çerçevesinde aktarilabilecektir.

3. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar doğrultusunda Şirketçe sunduğumuz ürün ve hizmetlerin belirlenen yasal çerçevede sunulabilmesi ve bu kapsamda Şirketimizin sözleşme ve yasadan doğan mesuliyetlerini eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi gayesi ile edinilir. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu metnin (1) ve (2) numaralı maddelerinde belirtilen amaçlarla da işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

4.Kişisel Veri Sahibinin KVK Kanunu’nun 11. maddesinde Sayılan Hakları

 Kisisel veri sahipleri olarak, haklariniza iliskin taleplerinizi, isbu Aydinlatma Metni’nde asagida düzenlenen yöntemlerle Sirketimize iletmeniz durumunda Sirketimiz talebin niteligine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandiracaktir. Ancak, Kisisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi halinde, Sirketimiz tarafindan belirlenen tarifedeki ücret alinacaktir. Bu kapsamda kisisel veri sahipleri;

  • Kisisel veri islenip islenmedigini ögrenme,
  • Kisisel verileri islenmisse buna iliskin bilgi talep etme,
  • Kisisel verilerin islenme amacini ve bunlarin amacina uygun kullanilip kullanilmadigini ögrenme,
  • Yurt içinde veya yurt disinda kisisel verilerin aktarildigi üçüncü kisileri bilme,
  • Kisisel verilerin eksik veya yanlis islenmis olmasi hâlinde bunlarin düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapilan islemin kisisel verilerin aktarildigi üçüncü kisilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu’nun ve ilgili diger kanun hükümlerine uygun olarak islenmis olmasina ragmen, islenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkmasi hâlinde kisisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapilan islemin kisisel verilerin aktarildigi üçüncü kisilere bildirilmesini isteme,
  • Islenen verilerin münhasiran otomatik sistemler vasitasiyla analiz edilmesi suretiyle kisinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çikmasina itiraz etme,

Kisisel verilerin kanuna aykiri olarak islenmesi sebebiyle zarara ugramasi hâlinde zararin giderilmesini talep etme haklarina sahiptir. 

KVK Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle Şirketimize iletebilirsiniz. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, şu aşamada herhangi bir yöntem belirlemediği için, başvurunuzu, KVK Kanunu gereğince, yazılı olarak Şirketimize iletmeniz gerekmektedir. Bu çerçevede Şirketimize KVK Kanunu’nun 11. maddesi kapsamında yapacağınız başvurularda yazılı olarak başvurunuzu ileteceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır.
Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVK Kanunu’nun 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi;  www.mertur.com.tr/Kisisel Verilerin Korunması adresindeki formu doldurarak, formun imzalı bir nüshasını Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Caddesi, Keten Sokak, No:12 Çayırova/Kocaeli adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya KVK Kanunu’nda belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilir veya ilgili formu merturotomotiv@hs01.kep.tradresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.



       

Başvuru Formu.pdf
Mertur Otomotiv KVKK POLİTİKASI.pdf

İLETİŞİM

Bize Ulaşın

Genel Müdürlük: MERTUR OTOMOTİV ve TAŞIMACILIK A.Ş.
Adres Cumhuriyet Mah. Turgut Özal Cad.
Keten Sk. No:12 
Şekerpınar / Çayırova (41435) - Kocaeli
Tel: +90 (262) 648 84 00
Faks: +90 (262) 658 88 98
E-mail: info@mertur.com.tr

Copyright © 2014 Mertur Otomotiv. All rights reserved.